08 mai 2009

Kõue valla perepäev Habajal

Perepäev leidis aset pühapäeval, 3. mail. Eestvedajaks Habaja Noortekeskuse juhataja Tiia Kollom koos noorteaktiiviga. Perepäev hõlmas erinevaid, peamiselt sportlikke tegevusi, kogu päeva ulatuses (fotode autor R. Rosar)
Korraldajad

Ürituse peasponsor - Eceröline. Lipp lehvib uhkelt tuules.

Peavõit oli reis Soome ja tagasi Eceröline abiga. Kuna päev oli tõesti pikk, siis ma ei tea ürituse tulemusi, et kes mida võitis ja kui palju, kuid päeva jooksul jagati lastele kohukesi, kes ka sponsoreeris perepäeva. Samuti pani toetava õla alla meie kohalik pood.

Ja kui sa just võistelda ei tahtnud, siis oli võimalik batuudil hüpata...

Väga popp asi, kasutati päeva jooksul aktiivselt.

Perepäeval selgitati välja ka kõvem rammumees. See käis nii: topispalli vise üle pea, siis mõlemasse kätte rasked liivakotid ja jooks nendega, seejärel raske kivimüraka tassimine ning lõpuks sangpommi tõstmine ka. Huvilisi oli - kõik puha noored tugevad mehed!

Ja see pole veel kõik! Järgmisena said noored mehed rinda pista õllekasti hoidmises - kes kauem suutis hoida (sirgete kätega) see oligi võidumees!


Janno Lepp

Suurt huvi pakkus rattaralli, seal oli kohe rohkesti osavõtjaid: mehed, naised, lapsed. Rattaga pidi läbima 15 km, kogu tee ulatuses turvas sõitjaid politsei. Tähelepanu! Valmis olla! Start!

Kõige noorematele osalejatele korraldati ka rattaralli, turvalisuse huvides toimus see lasteaia hoovis.

Osalejaid vaid kolm, kuid võistlus oli loomulikult pingeline!
Suurt huvi ja lõbu pakkus parvetamine üle tiigi. Kahjuks oli vaid kaks parvemeeskonda. Pealtvaatajad elasid innukalt kaasa. Parvetamise tingimused olid sellised, et meeskond pidi olema 5-liikmeline ning parvega pidi sõitma üle tiigi ning kuiva jalaga astuma maa peale.
Aga super tublid poisid!
Parvemeeskond nr.1 - neil oli aega isegi parve peal grillida!


Parvemeeskond nr.2 - sai trahvipunkid, sest meeskond vaid 3-liikmeline.

Perepäevale tulnud inimestel oli võimalik tutvuda kõige sellega, mida kujutab endast üks tuletõrjemasin.


Küla kaupluse tagusel platsil toimus jalgrattalubade tegemine. Asfaldile oli joonistatud eksami sooritamiseks rada, kohal oli ka politsei, kes lastega tegeles. Kõigepealt pidi lubade taotleja sooritama teooriaeksami - politseibussis.

Äge vaatepilt - motikaga sõita soovijaid oli rohkem kui üks!

Johanna alustab eksami sooritamist.

Perepäeva mõte oli see, et pered saavad üritusest koos osa võtta. Üks osa sellest päevast olidki perekondlikud võistlused. Aga kuna "päris" peresid oli vähe, siis moodustati "liba" pered. Ja siis läks võistlemiseks - 10 ala oli vaja läbida, sealhulgas pimevolle, rahvastepall miniväljakul, "suusatamine", padjapoks poomil jne.


Perekondlik suusatamine


Sumomaadlus


Ettevalmistused pimevolleks - võrk kaetakse kinni.

Laululaval oli võimalik nautida tsirkusetrenni laste esinemist ja koolilaste laulmist. Õhtu lõppes tantsuga.

Kommentaare ei ole: