30 aprill 2009

Koolitus Habaja kandis

Projekti "Eesti käsitöö - eile, täna, homme" raames korraldatakse koolitus, kus saavad kokku 4 piirkonna inimesed. Kõige kaugemalt tulevad meie kanti Prangli saare naised. Suur huvi koolituse vastu on Kiili naistel. Marianne toob Jürist huvilised kaasa. Ja Habaja kandi naised võtavad külalised vastu.
Ühine koolitus toimub sellepärast, et nüüd on mitmed käsitöökursused lõppenud (mõned kursused küll veel ees) ja paras aeg kogemusi vahetada ja lõõgastuda. Dr.Raudsik tuleb rääkima sellest, kuidas vältida stressi ja pingeid. Lõpuks vaatame koos filmi, mis haakub loengu teemaga.

Natuke lähemalt filmist.
Linateose inglise keelne pealkiri kõlab nii - "What the bleep? Do we k(now)?" ja seda saab YouTube`st ka tsekkida. WTBDWK!? on läbi aegade väga edukas dokumetaalfilm, mida on näidatud 30 riigis. Peaosas on kurt-tumm Marlee Matlin ja 14 teadlast. Filmi jooksul püütakse leida seoseid inimese teadusliku ja hingelise olemuse vahel. See ei ole lihtlabane mängufilm, vaid film, mis paneb inimesed mõtlema. Mujal maailmas on tänu sellele filmile tekkinud Bleep study groups ehk vestlusgrupid. Seda sellepärast, et pärast filmi vaatamist on inimestel tekkinud soov rääkida sellest, mida filmis nähti.


Kui sul tekkis huvi ja soovid osaleda, siis helista ja pane nimi kirja! Oled oodatud koolitusele.

Kommentaare ei ole: