25 november 2008

Loodus on ikka inimvõimetest üle...

Öeldakse, et ega tali taeva jää....kuid inimesed ei oodanud seda talve veel niipeagi!
Aga võta näpust - tali tuli ja kindlasti paljudele ka seekord ootamatult! Mõnel autoomanikul pole talverehve all, lumelabidas ka kindlasti veel keldris kuskil väga kindlas kohas või sootuks ostmata...ja vähe sellest, et lumi maha sadas, tuul tuli ka ja mitte tasane - ikka tormituul, mis tekitas üle Eesti elektrikahjustusi. Nii ka meie vallas. Alates pühapäevast, 23.novembrist on Habaja ja ka lähikülade majapidamised vooluta. Eile, 24.novembril ei toimunud õppetööd koolis. Täna, 25.novembril ei saanud lasteaed vastu võtta ühtegi last. Põhjuseks ikka see, et elektrit pole.
Ja lund muudkui sajab ja sajab. Tegelikult on see ju väga tore ja selline lumerohke talv võikski olla, natuke külmakraade ka ja oleks super!
Aga millegipärast ei toimi selliste ilmade ajal teatud asutused ja ettevõtted. Eesti Energia võiks rohkem tegeleda nö ennetustööga (vanu liine välja vahetada vms), et elektikahjustusi ei tekiks selliste ilmadega. Ja meie vallas need inimesed, kes on endale võtnud kohustuse talvel oma tehnikaga lund lükata, siis võiksid seda ikka teha hommikul vara. Täna jäi küll selline mulje, et lumelükkajad magasid sel ajal, kui inimesed pidid oma kodudest läbi paksu lume välja saama, et tööle jõuda!
Kui ma praegu aknast õue vaatan, siis näen, et õu on lapsi täis - osa kelgutavad, osa möllavad lumes, osa kühveldavad lund. Ja loodus on nii ilus! Kõik oleks okei, kui elekter ka tagasi tuleks:)


Kui voolu pole, saab suppi keeta ka priimusel.

No millega veel poseerida - ikka lumelabidaga!


Madis asus võitlusse lumega!



Kui voolu ei ole, siis tekib kohe huvi ka raamatute vastu!

Kommentaare ei ole: